Організація харчування дітей у закладах дошкільної освіти

  Здоров’я дитини закладається змалечку, коли процеси розвитку  організму найбільш інтенсивні. Серед факторів, що забезпечують інтенсивний розвиток дитячого організму (гігієнічних, оздоровчих, педагогічних) харчування набуває одного із найголовніших значень, адже раціональне харчування дошкільника – необхідна умова його гармонійного росту, фізичного та нервово-психічного розвитку, стійкості до впливу інфекцій та інших негативних факторів зовнішнього середовища. Крім того, правильно організоване харчування формує у дітей культурно-гігієнічні навички, так звану правильну та раціональну харчову поведінку, закладає основи культури харчування.
   В сучасних умовах ще більшого значення набуває  харчування  в зв’язку із погіршенням стану здоров’я дітей, порушенням системності харчування в родині, зниженням якості продуктів харчування.
  Організація харчування в дошкільному навчальному закладі регламентована законодавчими актами, має певні традиції, режим, раціон. А однією із головних умов є суворе виконання санітарно-гігієнічних вимог на харчоблоці, зберігання продуктів харчування та приготування їжі.
  Відповідно до наказу відділу освіти виконавчого комітету Лебединської міської ради № 59-ОД від 14.03.2018 «Про здійснення контролю за станом харчування дітей у закладах дошкільної освіти» у період з 14.03.2018 по 22.03.2018 відділом освіти спільно з Лебединським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області у закладах дошкільної освіти м.Лебедин був здійснений контроль за станом харчування дошкільників.
  За підсумками перевірки надані методичні рекомендації керівникам дошкільних навчальних закладів щодо забезпечення повноцінного, раціонального харчування дошкільників, дотримання санітарно-гігієнічних вимог у навчальних закладах.

IMG_20180320_095108 IMG_20180320_095128 IMG_20180320_103821 IMG_20180320_104047

 

Frontier - Новая Серия - Шаблоны сайтов